Η Εταιρεία

Η παρούσα ιστοσελίδα ανήκει στην ελληνική εταιρεία FERRYTRAVELLER.GRIKE, που εδρεύει στον Επιβατικό Σταθμό Λιμένα Θεσσαλονίκης ΤΚ 54625 με ΑΦΜ 800632214, ΔΟΥ Α Θεσσαλονίκης και άδεια λειτουργίας ΕΟΤ 0933Ε600000112801. Σε οποιοδήποτε σημείο αναφέρεται το ferrytraveller.gr εννοείται η εταιρεία ferrytraveller.gr IKE.


Γενικοί Όροι Συναλλαγών

Η χρήση της παρούσας ιστοσελίδας και οι προσφερόμενες υπηρεσίες, διέπονται από τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών, που εφαρμόζονται σε όλες τις εντολές κράτησης, είτε ηλεκτρονικής, είτε τηλεφωνικής, είτε απ' ευθείας στα γραφεία του τουριστικού πρακτορείου. Με την αγορά και κράτηση ενός ακτοπλοϊκού εισιτηρίου ή άλλης προσφερόμενης υπηρεσίας από την ferrytraveller.gr, κάθε χρήστης αποδέχεται τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών. Η ferrytraveller.gr λειτουργεί σαν διαμεσολαβητής υπηρεσιών (ακτοπλοϊκό εισιτήριο, ταξιδιωτική ασφάλεια, ενοικίαση ξενοδοχείου, αυτοκινήτου, οργανωμένο ταξίδι κ. α), οι οποίες προσφέρονται από τους αναγραφόμενους στην ιστοσελίδα παρόχους της κάθε τουριστικής υπηρεσίας. Ο χρήστης θα πρέπει να συμβουλεύεται σχετικά και με τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών του εκάστοτε παρόχου.

 

Κράτηση

Με την συμπλήρωση των σχετικών πεδίων της ειδικής φόρμας κράτησης την ιστοσελίδα, δηλαδή για κράτηση που πραγματοποιείται μέσω της διαδικτυακής πύλης, αλλά και για κάθε άλλη κράτηση (τηλεφωνική από τον χρήστη μέσω του call center και κράτηση που πραγματοποιείται από τον χρήστη στα γραφεία του τουριστικού πρακτορείου), ο χρήστης δίνει ρητή εντολή στη ferrytraveller.gr να διαμεσολαβήσει για την παροχή ταξιδιωτικής υπηρεσίας, η οποία φέρεται από τον εκάστοτε προμηθευτή, ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας. Η εντολή κράτησης δεσμεύει τον χρήστη σε κάθε περίπτωση. Σε περίπτωση βραχυπρόθεσμων αλλαγών του ταξιδιού, το οποίο έχει επιλέξει ο χρήστης, εκ μέρους του παρόχου, π.χ. σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης του δρομολογίου, η ferrytraveller.gr θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον χρήστη μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας και να ενημερώσει τον χρήστη σχετικά, εφόσον λάβει έγκαιρη ενημέρωση από την πλευρά του προμηθευτή. Για μεταθέσεις, καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων η άλλων ταξιδιωτικών υπηρεσιών και προϊόντων του προμηθευτή η ferrytraveller.grδεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη. Ο χρήστης ευθύνεται για την τήρηση των όρων που θέτει ο εκάστοτε προμηθευτής, όπως π.χ. τους όρους που θέτει κάθε ακτοπλοϊκή εταιρία σχετικά με τον χρόνο επιβίβασης. Ο χρήστης ενημερώνεται για τους όρους αυτούς από τον συγκεκριμένο πάροχο. Σε περίπτωση που ο χρήστης παραβιάσει τους γενικούς όρους χρήσης της ιστοσελίδας, ferrytraveller.gr διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει εντολές σχετικά με την κράτησή του.

 

Συνδυασμός Δρομολογίων

Η ferrytraveller.gr είναι διαδικτυακή πλατφόρμα που προσφέρει την δυνατότητα κράτησης συνδυασμού διαφορετικών δρομολογίων με ενδιάμεσο προορισμό, προσφέροντας έτσι περισσότερες επιλογές προς τους χρήστες. Παρόλα αυτά, ο συνδυασμός των δρομολογίων δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση συνδυασμένη πώληση αυτών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είτε πρόκειται για την ίδια είτε για διαφορετικές εταιρείες, και κάθε εισιτήριο πωλείται χωριστά. Ο χρήστης που επιλέγει να αγοράσει συνδυασμό δρομολογίων με ενδιάμεσο προορισμό έχει την αποκλειστική ευθύνη για την επιτυχή ολοκλήρωση του συνδυασμένου ταξιδιού και την σωστή επιλογή του χρόνου ανταπόκρισης. Η ferrytraveller.gr δεν έχει καμία ευθύνη στην περίπτωση που λόγω καθυστέρησης, αλλαγής ώρας ή ημέρας δρομολογίου ή ανεπαρκούς χρόνου ανταπόκρισης ή κάθε άλλης αιτίας δεν καταστεί δυνατό στον πελάτη να ολοκληρώσει το συνδυασμένο ταξίδι.

 

Τιμές

Για αλλαγές στις τιμές και τα τέλη κράτησης σε περίπτωση ακύρωσης του ταξιδιού από τον πάροχο των ταξιδιωτικών υπηρεσιών, η ferrytraveller.gr δεν φέρει καμία ευθύνη.

 

Τρόποι Πληρωμής

Για την κράτηση ακτοπλοϊκού εισιτηρίου ή οποιασδήποτε άλλης προσφερόμενης υπηρεσίας μέσω της ιστοσελίδας, είναι δυνατή η πληρωμή μέσω πιστωτικής. Οι δυνατοί τρόποι πληρωμής αναγράφονται στην ιστοσελίδα, κατά τη διάρκεια της κράτησης του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου ή οποιασδήποτε άλλης προσφερόμενης υπηρεσίας. Αυτήν την στιγμή η ferrytraveller.gr υποστηρίζει πληρωμές με πιστωτικές κάρτες Visa, Mastercard, Maestro και με Masterpass μέσω της τράπεζας Eurobank S.A . Όλες οι πληρωμές και οι επιστροφές χρημάτων γίνονται σε Ευρώ (€) σύμφωνα με την τρέχουσα τραπεζική ισοτιμία.

 

Πριν την εξόφληση η ferrytraveller.gr δεν υποχρεούται να μεταβιβάσει τα εισιτήρια ή άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα στο χρήστη και θα προβεί στην κράτηση του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου ή οποιασδήποτε άλλης προσφερόμενης υπηρεσίας μόνο εφόσον υπάρχει επιτυχής ολοκλήρωση της πληρωμής. Στην περίπτωση που ενώ εξοφληθεί επιτυχώς το ποσό πληρωμής, δεν καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της κράτησης της υπηρεσίας λόγω τεχνικής βλάβης ή μη διαθεσιμότητας μέχρι να ολοκληρωθεί η πληρωμή, η ferrytraveller.grδεσμεύεται να ανακαλέσει άμεσα (εντός ημέρας) την συναλλαγή και να επιστρέψει ολόκληρο το ποσό σε Ευρώ που χρεώθηκε. Η τελική αποδέσμευση του ποσού από την τράπεζα του πελάτη συνήθως γίνεται εντός 3-7 ημερών και η ferrytraveller.grδεν έχει καμία επιπλέον υποχρέωση ή ευθύνη για τυχόν επιπλέον τραπεζικές χρεώσεις.

 

Επιβεβαίωση της Kράτησης

Σε περίπτωση κράτησης - αγοράς τουριστικής υπηρεσίας μέσω της ιστοσελίδας της ferrytraveller.gr, ο χρήστης θα λάβει επιβεβαίωση για την κράτηση - αγορά, μέσω email και υποχρεούται να ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων επιβεβαίωσης και να ενημερώσει το συντομότερο δυνατό και μέσα σε διάστημα 24 ωρών τη ferrytraveller.gr για τυχόν αποκλίσεις ή λάθη, σχετικά με την αρχική κράτηση που καταχωρήθηκε. Η εκπρόθεσμη αναφορά λαθών και αποκλίσεων σε καμία περίπτωση δεν γεννά δικαίωμα υπαναχώρησης από την σύμβαση.

 

Αποστολή Eισιτηρίων

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού, αποστέλλονται στον πελάτη μέσω courier με επιπλέον χρέωση που εξαρτάται από την ημερομηνία επιθυμητής παράδοσης και τον τόπο παράδοσης και περιγράφεται ρητά πριν το στάδιο της πληρωμής. Ο πελάτης μπορεί να παραλάβει τα εισιτήριά του και από τα γραφεία της ferrytraveller.grή από τα εξουσιοδοτημένα πρακτορεία της εκάστοτε ακτοπλοϊκής υπηρεσίας από το λιμάνι αναχώρησης.

 

Ταξιδιωτικά Έγγραφα

Η ferrytraveller.gr δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη σχετικά με τα ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήρια, visa, εκπτωτικά έγγραφα κλπ) τα οποία ο πελάτης υποχρεούται να κατέχει για την πραγματοποίηση ενός ταξιδιού Η εξασφάλιση και ορθότητα των απαιτούμενων επιβατικών εγγράφων, είναι υποχρέωση του επιβάτη.

 

Ακυρώσεις - Αλλαγές

Η δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης ενός ακτοπλοϊκού εισιτηρίου, ενός ταξιδιού ή ενός άλλου προϊόντος ή υπηρεσίας καθώς και οι όροι που διέπουν μία τέτοια αλλαγή ή ακύρωση, εξαρτώνται από τους όρους χρήσης και ακύρωσης που θέτει η εκάστοτε ακτοπλοϊκή εταιρεία ή πάροχος σε αυτές τις περιπτώσεις, στους οποίους η ferrytraveller.grδεν έχει καμία επιρροή. Κόστος που ενδέχεται να προκύψει σε περίπτωση αλλαγής ή ακύρωσης μίας ταξιδιωτικής υπηρεσίας, το οποίο καθορίζεται από τους όρους του εκάστοτε παρόχου, βαρύνει αποκλειστικά τον χρήστη. Σε περίπτωση που η ακτοπλοϊκή εταιρεία παρέχει στον χρήστη το δικαίωμα ακύρωσης ή αλλαγής του επιλεγμένου προϊόντος ή υπηρεσίας, ο χρήστης είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει εγγράφως την ferrytraveller.gr εάν επιθυμεί ακύρωση ή αλλαγή, τουλάχιστον 48 ώρες πριν τον προγραμματισμένο απόπλου, αλλιώς η ferrytraveller.gr δεν δύναται να ακυρώσει ή να τροποποιήσει κάποια κράτηση. Στην περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει να ακυρώσει μια κράτηση ή άλλη υπηρεσία της οποίας η αγορά έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς, η ferrytraveller.grθα επιστρέψει το σύνολο της αποζημίωσης που δίνει η ακτοπλοϊκή εταιρεία εντός 24 ωρών, παρακρατώντας ένα τέλος ακύρωσης 6€ (ευρώ) που καλύπτει τα έξοδα ακύρωσης και τραπεζικής συναλλαγής ως αντίτιμο για την προσφερόμενη υπηρεσία. Πριν από κάθε κράτηση, ο χρήστης υποχρεούται να διαβάσει και να συμφωνήσει με τους κανονισμούς ναύλων και όρους χρήσης και ακύρωσης της κάθε ακτοπλοϊκής εταιρείας ή του παρόχου της εκάστοτε υπηρεσίας. Σε περίπτωση που ο χρήστης πραγματοποιήσει κράτηση για την οποία έχει εκδοθεί το εισιτήριο και προκύψει κάποια αλλαγή ή ακύρωση του ταξιδιού, η ferrytraveller.gr αλλάζει ή ακυρώνει το εισιτήριο με βάση τις χρεώσεις που εφαρμόζει η εκάστοτε ακτοπλοϊκή εταιρεία/πάροχος, είναι κοινές σε όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία και εξαρτώνται από τον χρόνο ακύρωσης και τους κανονισμούς του εκάστοτε παρόχου. Το επιπλέον κόστος υπηρεσιών που ενδεχομένως έχει καταβληθεί κατά την έκδοση ενός εισιτηρίου σε περίπτωση ακύρωσης, επιστρέφεται εξ’ολοκλήρου σε Ευρώ. Σε περίπτωση ακύρωσης με υπαιτιότητα της ακτοπλοϊκής εταιρείας, δεν χρεώνεται τέλος ακύρωσης και η ferrytraveller.gr δεν επιβάλλει κανένα επιπλέον κόστος υπηρεσίας.

 

Η ferrytraveller.grδεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για: τη μη διαθεσιμότητα της εκάστοτε υπηρεσίας ή προϊόντος, λάθη ,παραλείψεις, παραβιάσεις ή αρνήσεις του εκάστοτε προμηθευτή, τραυματισμό, θάνατο, καταστροφή περιουσίας ή άλλες ζημιές που μπορούν να προκύψουν από υπηρεσίες του εκάστοτε προμηθευτή, καθυστερήσεις, ακυρώσεις, overbooking, απεργία, ανωτέρα βία που δεν βρίσκονται στον άμεσο έλεγχό της, την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων σε συνδέσμους τρίτων διαδικτυακών τόπων ή τις πληροφορίες που παρέχονται και δημοσιεύονται από τον εκάστοτε προμηθευτή για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

 

Ευθύνη του Χρήστη

Για την χρήση της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, ο χρήστης εγγυάται ότι είναι άνω των 18 ετών και αναλαμβάνει την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση του διαδικτυακού τόπου από ανήλικους για λογαριασμό του. Ο χρήστης οφείλει και υποχρεούται να χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα σύμφωνα με τον νόμο και ακολουθώντας τους αναγραφόμενους όρους χρήσης. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση του διαδικτυακού τόπου με σκοπούς παραπλανητικούς, κερδοσκοπικούς ή με σκοπούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν δυσλειτουργία στην παροχή των υπηρεσιών του. Η οποιαδήποτε μη νόμιμη κίνηση στη χρήση της ιστοσελίδας θα έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό του χρήστη από την πρόσβαση στις παρεχόμενες από αυτήν υπηρεσίες.

 

Πνευματική Ιδιοκτησία

Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ανήκει αποκλειστικά στη ferrytraveller.gr. Απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, διανομή, μεταφορά, μεταποίηση, μεταπώληση, δημιουργία παράγωγης εργασίας ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό πάροχο του περιεχομένου του δικτυακού τόπου.

 

Τροποποίηση - Ανανέωση των Όρων και Προϋποθέσεων

Η ferrytraveller.gr έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει ή και να ανανεώσει τους παραπάνω όρους συναλλαγών σχετικά με την χρήση αυτής της ιστοσελίδας, οποιαδήποτε στιγμή με ισχύ για το μέλλον χωρίς να δημιουργείται υποχρέωση ενημέρωσης του χρήστη σχετικά.

 

Ανακοίνωση Νομικού Περιεχομένου

Ο παρών διαδικτυακός τόπος, ως και το περιεχόμενο αυτού, ανήκει στην «ferrytraveller.gr», η οποία έχει συσταθεί και λειτουργεί δυνάμει του ελληνικού δικαίου και εδρεύει Εντός του Επιβατικού Σταθμού Λιμένα Θεσσαλονίκης. Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού τόπου προστατεύεται από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας και ουδεμία τροποποίηση ή περαιτέρω αναπαραγωγή του επιτρέπεται. Η «ferrytraveller.gr» δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο τυχόν άλλων διαδικτυακών τόπων που περιέχονται ως σύνδεσμοι ή αναφορές στον παρόντα διαδικτυακό τόπο και δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ζημία ή βλάβη που προκύπτουν από το περιεχόμενο αυτών. Η τυχόν παραπομπή σε άλλες ιστοσελίδες πραγματοποιείται μόνο προς διευκόλυνση των χρηστών του παρόντος διαδικτυακού τόπου. Κάθε επικοινωνία σας με την «ferrytraveller.gr» μέσω του παρόντος διαδικτυακού τόπου ή με οιονδήποτε άλλο τρόπο είναι εμπιστευτική. H τυχόν συλλογή, τήρηση, επεξεργασία και διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων που γνωστοποιούν οι χρήστες στην «ferrytraveller.gr», μέσω του παρόντος διαδικτυακού τόπου συλλέγονται και τυγχάνουν χρήσης και επεξεργασίας σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τις διατάξεις του νόμου, ως εκάστοτε ισχύουν. Ο αποστολέας οιασδήποτε πληροφορίας στον παρόντα διαδικτυακό τόπο είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο αυτών, την ειλικρίνεια και την ακρίβειά τους. Ο παρών διαδικτυακός τόπος απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών. Η πρόσβαση στον παρόντα διαδικτυακό τόπο και η χρήση των παρεχομένων από αυτόν υπηρεσιών, συνεπάγεται την ρητή και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του εκάστοτε χρήστη των όρων της παρούσας Ανακοίνωσης Νομικού Περιεχομένου. Η «ferrytraveller.gr» διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί το περιεχόμενο της παρούσας Ανακοίνωσης Νομικού Περιεχομένου μονομερώς και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των χρηστών. Κάθε τροποποιημένη έκδοση της παρούσας Ανακοίνωσης Νομικού Περιεχομένου αντικαθιστά την προηγούμενη. Οι χρήστες οφείλουν πριν από τη λήψη οποιασδήποτε υπηρεσίας μέσω του παρόντος διαδικτυακού τόπου να ανατρέχουν στο περιεχόμενο της παρούσας Ανακοίνωσης Νομικού Περιεχομένου. 

Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η εταιρεία «ferrytraveller.gr ΙΚΕ» στην οποία ανήκει οι ιστοσελίδα ferrytraveller.gr, η οποία έχει συσταθεί και λειτουργεί κατά τις διατάξεις του ελληνικού δικαίου και εδρεύει Εντός του Επιβατικού Σταθμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, διατηρεί και επεξεργάζεται τα παρακάτω προσωπικά δεδομένα του κάθε χρήστη τα οποία οικειοθελώς παρέχει είτε για την εγγραφή του στην ιστοσελίδα είτε για την αγορά ακτοπλοϊκού εισιτηρίου είτε όποιας άλλης υπηρεσίας. Η «ferrytraveller.gr ΙΚΕ» διαβιβάζει τα συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα του χρήστη,  στις συνεργαζόμενες με αυτή ακτοπλοϊκές εταιρείες προκειμένου να εκδοθούν τα αιτούμενα εισιτήρια και να είναι δυνατή η επικοινωνία τους μαζί με τον χρήστη. Τέλος, τα συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα διαβιβάζονται στην εταιρεία FORTHcrs η οποία επιτρέπει την επικοινωνία με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και υλοποιεί την κράτηση των εισιτηρίων.

Ο χρήστης έχει δικαίωμα, όποτε θελήσει, να έχει πρόσβαση στα συγκεκριμένα αρχεία και να ζητήσει από την «ferrytraveller.gr ΙΚΕ» να διαγράψει από τα αρχεία της τα ως άνω προσωπικά και ευαίσθητα δεδομένα του.

Η «ferrytraveller.gr ΙΚΕ» καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσει την ασφαλέστερη συλλογή, διαβίβαση σε τρίτους (μόνο κατά τον τρόπο που περιγράφεται ρητά παραπάνω) μεταφορά και αποθήκευση των καταχωρηθέντων προσωπικών στοιχείων του κάθε χρήστη.

Προσωπικά δεδομένα που αποθηκεύονται

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της κράτησης ενός εισιτηρίου ή οποιασδήποτε άλλης προσφερόμενης υπηρεσίας απαιτούνται συγκεκριμένα στοιχεία από τον εκάστοτε πάροχο της υπηρεσίας. Κατά κανόνα απαιτούνται: το φύλλο, το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, η ηλικία, ο αριθμός και τύπος πιστοποιητικού έκπτωσης στην περίπτωση που έχει επιλεγεί κάποια καθώς και η διεύθυνση email και το τηλέφωνο του χρήστη. Όσον αφορά σε διεθνή δρομολόγια ή σε συγκεκριμένα δρομολόγια εσωτερικού είναι δυνατόν να ζητηθεί από τον χρήστη να εισάγει επιπλέον τον αριθμό διαβατηρίου ή το αριθμό δελτίου ταυτότητας ΑΔΤ. Η «ferrytraveller.gr ΙΚΕ» αποθηκεύει συγκεκριμένα από αυτά τα στοιχεία έτσι ώστε να είναι καλύτερη η εξυπηρέτηση του χρήστη και η επικοινωνία μαζί του. Συγκεκριμένα, αποθηκεύονται το φύλλο, το ονοματεπώνυμο, η ηλικία, η διεύθυνση email και το τηλέφωνο του χρήστη καθώς και η ημερομηνία γέννησης του στην περίπτωση που έχει ζητηθεί. Επίσης, στην περίπτωση αποστολής των εισιτηρίων με courier, αποθηκεύεται η διεύθυνση του χρήστη ενώ για την έκδοση απόδειξης ή τιμολογίου αντίστοιχα αποθηκέυονται όλα τα παρεχόμενα στοιχεία. Για την επικοινωνία με τον χρήστη, την επιβεβαίωση και υπενθύμιση της κράτησης του θα χρησιμοποιείται η διεύθυνση email ενώ τηλεφωνική επικοινωνία θα υπάρχει μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης (ακύρωση του δρομολογίου, έκτακτες περιπτώσεις κλπ).